Buiten

5 x tips voor het stylen van een kleine achtertuin

Onze achtertuin is erg klein maar stapje voor stapje steeds meer af. En daar zijn we heel blij mee! Aankomend weekend timmert Matthias de overkapping af en ik zal ik het plekje verder inrichten. In dit blog kun je lezen hoe je zelf een kleine achtertuin kunt stylen met een klein budget. Ik hoop op een warme nazomer, jij ook?

De achtertuin is dus vrij klein maar is in de loop van de jaren steeds groener en gezelliger geworden. Zoals met potten bloemen, zinkel teilen en ook klimplanten. Maar ook onze kleine overkapping is een heel sfeervol plekje geworden waar we graag relaxen met allemaal. Dit stukje in de tuin is dan ook afgekomen net voordat Jente werd geboren.

(Tekst loopt verder onder foto)

#1 Leg kleine borders / tuinvakken aan met kleurrijke beplanting die wintergroen blijft

Als je een kleine tuin hebt wil je wel graag naar een gezellig mini stekkie kijken, toch? Daarom kun je het beste met de seizoenen mee planten. Zo geniet je het hele jaar van je tuintje! Op de foto: roze herfst anemonen, lage paarse vlinderstruik. Beide ook bijen en vlinder lokkers.

#2 In elke tuin een moestuinbak 

Of het nu wederom met (eetbare) bloemen is of met groenten: een moestuinbak of hoge kweekbak past in bijna elke tuin wel. Ook dus in die van jou! Je kunt ook de hoogte in met eetbare groente, in potten en teilen bijvoorbeeld. Ook hier kun je weer het jaar rond kweken.

#3 Let op kleuren en materialen

Natuurlijk geen bombarie aan allerlei kleuren en materialen in een kleine achtertuin want dat oogt te druk. Juist het knusse zit ‘m in de soort stof, een plaid extra of sfeervol buitenlichtje. Ook drukke printjes kun je beter achterwege laten. Let op het kleurenpalet wat je voor ogen hebt en zorg dat het eenheid uitstraalt.

Foto van Tropilex

#4 Zorg voor relax plekjes 

Met de houten bank onder de kleine overkapping hebben we al een fijne zithoek. Maar juist met kleine tuinen is het ook praktisch om er aan te denken dat je meubels ook moet opbergen. Dat wil je natuurlijk ruimtebesparend doen. Daarom is een hangmat ook een goed idee in een kleine tuin. Deze hoef je enkel aan twee haken of een set te bevestigen en ben je klaar met relaxen dan berg je de hangmat eenvoudig weer op. Bijvoorbeeld in een bijpassende tas. Simpel zat! Deze groene hangmat van Tropilex kan ik echt aanraden, wat hangt’ie lekker!

#5 Vergeet de gezellige lichtjes niet

Maak bijvoorbeeld zelf kaarsen of ga voor bijenwas kaarsjes. Wel zo duurzaam. Maar ook een leuk buitenlicht lampje kan al heel veel sfeer brengen. Kortom, de gezelligheid en knusheid overdag mag er ook s’avonds zijn.

Deze blog is een samenwerking. Neem ook een kijkje op hangmatwereld.nl