Wonen

Dromen van een design bank

Onze bank is een gratis vondst via marktplaats. Uit de 100 reacties koos de vorige eigenaar ons uit. Dat was precies op het goede moment want de bank daarvoor was verzakt en je kreeg gewoon last van je rug als je er op zat. Deze bank niet, hij moest weg omdat de vrouw des huizes hartstikke nesteldrang had. Mijn man repareerde er nog wel iets aan maar nu is het een prima bank. Ook met Lewis, die er maar wat graag op springen wil en klautert.
Er zijn alleen wel enkele nadelen aan de bank. Zo is ‘ie qua kleur niet echt wat ik me had bedacht voor in huis. Antraciet is moeilijk te combineren, vind ik. Lichtgrijs of blauwgrijs heeft dan meer mijn voorkeur. Of een mooie kleur groen. Best lastig! Hier begint dan ook mijn zoektocht (en droom) naar een geschikte bank. Geschikt voor met kids en ook praktisch, want dat is het tweede nadeel: het lange stuk van de bank zit aan de verkeerde kant. Oeps,
altijd een beetje passen en meten dus. Als ik nu voor een bank zou gaan dan zou ik er veel meer aan uitgeven. Een bank die heel wat jaren mee kan, graag!
En niet zo’n stof die niks aankan en waarbij de eerste vlek al een plaid over heen moet ter camouflage. Een 3-zits zou ik ook nog leuk vinden. Onze woonkamer is niet heel groot maar er moet wel voldoende zitplek zijn. Op misterdesign.nl vond ik enkele banken waarbij mijn hartje direct sneller begon te kloppen!
Je vindt deze Designbanken in hun webwinkel.

Op de site van MisterDesign kwam ik een aantal prachtige design banken tegen, zoals de bank Easy Living Bank Linteloo, zo’n bank die uitnodigt om erin neer te ploffen na een lange werkdag. Een bank waarbij niet erg is dat je even je schoenen erop laat liggen. De kleur grijs is ook perfect. De bank is van het merk Linteloo en is opgericht in 1993 door Jan te Lintelo. Grappig dat ik eerst direct dacht ‘wat een comfortable bank’ en toen pas las dat dit ook de eigenheid is van het merk! De bank was direct een hit, en ja, ik ben stiekem al een beetje verkocht. Dat wordt sparen, haha! Of een goede vondst doen op marktplaats. Overigens, voor het merk ontwerpen verschillende designers waaronder dus Jan te Linteloo.

Wil je ook het andere assortiment zien? MisterDesign heeft ontzettend veel design banken van verschillende ontwerpers.