Buiten

Oefenen in Deens geluk met Hygge

Denen zijn de gelukkigste mensen op aarde, zeggen ze. En waar zit het ‘m nu in met die Denen?
Dit boek gaat daar dieper op in en leert ons de kunst van het Deense geluk. Toegegeven, bij Deens geluk denken de Denen zelf sneller aan Kerst, knapperde haardvuren, heel veel kaarsen en plaidjes en niet zo snel aan zomers geluk.

Maar toch wijd dit boek daar ook een stukje aan. Vlierbloesem limonade maken staat hier op de to do lijst. We hebben een vlier staan op de volkstuin dus dat gaat binnenkort gebeuren.

Hygge staat voor gezelligheid en geluk en hier zijn de Denen geobsedeerd door. Hygge kan verbonden worden aan simpel geluk: genieten in de tuin, taartjes eten met elkaar, spelletjes doen met de familie of op vakantie gaan met de caravan. Kortom, Hygge is iets wat we allemaal begrijpen.

Mijn hygge moment? Lekker lanterfanten, luieren in de tuin in het zonnetje. Of op een regenachtige middag met een plaidje op de bank kruipen. De kaarsen aan en een lekker stukje chocola erbij en een fijne kop thee. Met Kerst ga ik ook voor het hygge totaalpakket, net als de Denen. Maar lange zomeravonden met een vuurtje vind ik net zo goed Hygge.

Wat is jouw Hygge moment? Deel een foto van jouw hygge moment op instagram, tag en volg @thuisbijstella.nl en gebruik #thuisbijstellahyggewinactie en wie weet win jij dan het boek ‘Hygge de Deense kunst van het leven’ van Meik Wiking.

Volgende week 7 juni maak ik de winnaar bekend.