Wonen

Een bezoekje aan het HAY house in Kopenhagen

Mijn bezoekje naar Kopenhagen combineerde ik met een andere leuke reden: een korte stop bij het HAY house, in hartje centrum van de Deense hoofdstad. We keken onze ogen uit hier, zoveel moois te ontdekken! En zo’n toffe locatie. Kijk je mee?

De vlag is niet te missen aan de voorzijde van het pand. Het HAY house ligt in een drukke winkelstraat, de langste autovrije winkelstraat van Europa zelfs. Je kunt kiezen voor de lift of neem de trap. ‘Onderweg’ naar boven staan allerlei toffe planten. Je kunt ook de lift pakken trouwens maar hé gratis workout!

Het pand is oud en dat kenmerkt zich ook door de authentieke wenteltrap in het midden op de eerste verdieping (in het woonkamer gedeelte). Maar eerst kwamen we aan bij de keukenafdeling, waar ik mijn ogen uitkeek. Zoveel mooie spullen! Consumentje spelen? Ja graag! Hebben, hebben, hebben … Zo’n bui! Wie kent niet de bekende houten hand van HAY? Ik heb trouwens ook een masterpiece in huis, namelijk de Hee Dining Hay stoel (welke ik niet in het HAY house tegenkwam) van ontwerper Hee Welling. Hee voor HAY, hoe verzin je het!

(tekst loopt verder na foto’s)

Hay house
mijn zusje Vera

Hay Hay kitchen hay result

Alles netjes geschikt, heerlijke zoete snoepkleuren en zoveel ontzettend moois. Van de ene kamer liep je vol verwondering naar de andere kamer. We genoten ontzettend van al het moois wat we zagen. Ook van de andere merken trouwens, er werd niet alleen HAY verkocht.

Hay house

Het HAY house is super ruim opgezet waardoor je je echt meteen thuis voelt, en dat wilden ze ook vast bereiken. Je zou bij wijze van zo op de bank kunnen neerploffen met een tijdschrift. Dat doet natuurlijk niemand, hee hallo veel te dure bank en jassen en zo, vlekken. Je weet zelf. Maar goed, het is in ieder geval heel goed vorm gegeven. Heerlijk ruim opgezet ook! Je hebt niet het idee dat je in een winkel loopt. (well done HAY)

hay

Deze zandlopers hierboven, daarvan wilde ik er wel eentje meenemen. Maar dat durfde ik niet aan in de handbagage. Op de heenreis had KLM mijn (geleende!) koffertje al stuk gemaakt (boeeee). Gelukkig is er in Nederland ook een hele fijne winkel die HAY verkoopt, en dat is natuurlijk MisterDesign.

Zoals ook de HAY eettafels die ik uiteraard in Kopenhagen in de winkel ook tegenkwam. Prachtig nietwaar? Daar zie ik mezelf wel aan werken thuis (laat het mijn man niet horen!). Een mooi aspect ook vind ik aan de design dat er gekeken is naar duurzaamheid. Zo zijn veel ontwerpen echt duurzaam gemaakt wat natuurlijk ontzettend tof is en meedraagt aan een schonere wereld!

Mocht je een keer in Kopenhagen zijn, ga dan zeker een bezoekje brengen aan deze prachtige winkel! Ik heb uiteindelijk niks meegenomen (erg hé!). Ik dacht, we gaan nog wel een keer terug maar niet dus. Zonde! Als de gespikkelde mokjes hieronder in het geel waren geweest had ik zeker te weten er eentje meegenomen. Je kunt nooit genoeg mokken hebben toch?

mugs HAY

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met MisterDesign. Ook samenwerken? Neem contact op via info@liefsvanstella.nl en ik stuur je meer informatie toe.