bank kopen
Wonen

Hoe kies je de perfecte bank uit?

Onze bank was een gratis pareltje op marktplaats. Hartstikke welkom toen, maar of het nu de perfecte bank is? Manlief vindt het wel tijd voor een nieuwe en dan zal ik de laatste zijn die hem tegenhoudt. Maar hoe kies je nu de perfecte bank uit? Een bank is best een investering voor jaren comfort en plezier. 

Je wilt dus graag dat die keus een duurzame is. Een bank moet lang meegaan, tegen een stootje kunnen en natuurlijk niet voor een pijnlijke rug zorgen. We begonnen als pas getrouwd koppel met een heerlijke zitbank van het Kabinet. Maar die zat zo goed dat je er zoveel in wegzakte dat overeind komen pijnlijk was… Daarna passeerden enkele marktplaats pareltjes. Voor nu zijn we tevreden maar over een tijdje willen we een geschikte bank kopen die wat langer meegaat dan het huidige exemplaar.

Goed zitten met je keuze

Elke woonsituatie is anders, daarom is het belangrijk om eerst te kijken naar de functie van de bank. In ons geval, ons hele gezin zit erop. Hangen vinden we fijn maar niet teveel ploffen, anders gaat een bank er ook zo ‘uitgezakt’ uit zien. Goed zitten vind ik dus erg belangrijk! Daarom zou ik een bank nooit online kopen maar altijd eerst testen in de winkel/showroom. Zodat je zeker weet dat je dus…goed zit!

Ook vind ik het belangrijk dat de stof goed schoon gepoetst kan worden. Ik bedoel, ik heb 3 kinderen! Er zal heus eens een kleverig handje te snel en ongezien de stof bereiken. Of een glas limonade overheen gaan. En ook de vorm is belangrijk. Een U-vorm bij een groot gezin is erg handig bijvoorbeeld.

Overige tips bij de aanschaf van een bank

  • meten is weten dus meet goed de ruimte op waar de bank komt te staan. Desnoods met tape de vorm van de bank en ware grootte tapen voor een goed beeld
  • altijd proefzitten, nooit online kopen
  • een model op pootjes maakt een kleine woonkamer optisch groter
  • kies met kinderen het liefste voor bekleding die ook in de wasmachine kan
  • ga voor een tijdloos model, trends kunnen aangevuld worden via de accessoires zoals kussens en plaids

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt! In ieder geval weet ik wel wat ik zou willen: een bank op pootjes in onze kleine woonkamer,het liefste lichtgrijs.

Welke bank heb jij thuis staan en waarom heb je daar voor gekozen?