Kids blog

20 x de meest duurzame Sint cadeaus

Nog even, en dan kunnen we de goedheiligman weer welkom heten in ons koude kikkerlandje. Het zal een ander Sinterklaasfeest worden dit jaar. Misschien met minder mensen maar vooral ook bewuster. En daar passen duurzame Sint cadeaus bij. Ik deel mijn top 20 in dit blog. 

Ik heb de cadeaus voor Sint al binnen en kan dan ook helemaal warmlopen voor dit vriendelijke feest. We vieren hier gewoon Sint ‘en Piet’. Zelf ben ik van mening dat zwarte Piet niet meer van deze tijd is, dus ik leer mijn kinderen aan dat het om een feest voor IEDEREEN gaat, en dus ook Piet. De duurzame Sint cadeaus bewaar ik boven op zolder in een grote mand, de voorpret is begonnen!

Duurzame Sint inkopen doen

Misschien heb je wel eens gehoord van Recycle Sint? Tweedehands aanbod wat je zelf kunt uitkiezen en wat nog een ronde mee kan. Geen idee hoe ze dit jaar Covid proof gaan organiseren maar zelf ben ik ook niet vies van tweedehands. Zo zijn wij hier fan van de Gouden Boekjes en schafte ik twee exemplaren tweedehands aan.

Ook zijn onze jongens helemaal fan van LEGO. En dat is in die zin ook een duurzaam Sint cadeau: het gaat lang mee en wordt hier heel vaak gebruikt in spel. De boys maken hun eigen verhalen ermee en spelen iedere dag hun belevenissen. In combinatie met de LEGO serie op Netflix ook erg leuk voor hun fantasie!

Een duurzame keus voor het soort materiaal is natuurlijk (geschilderd) hout! In kleinere winkels en grotere ketens gelukkig genoeg te vinden. Een aantal van mijn favorieten die hier op de verlanglijst circuleren:

 1. Ostheimer regenboogkasteel
 2. Graphat Rings in alle kleuren
 3. Activiteitenbord voor de kleintjes
 4. Kids Concept Mens erger je niet
 5. Houten brandweerkazerne 

Sint cadeaus volgens de 4 gift rule

En dan heb je nog het vanuit Amerika overgewaaide ‘4 gift regel’. Dit houdt in dat ieder kind 4 cadeautjes krijgt volgens 4 principes. Iets wat je nodig hebt, iets om te lezen, iets om aan te trekken en iets wat je leuk vindt. Om er een vijfde aan toe te voegen, iets wat je niet verwacht! Ook hierin kan je natuurlijk weer gaan voor duurzaam. Duurzame kleding bijvoorbeeld, merken of juist een duurzame keus om voor preloved (tweedehands) te kiezen.

Duurzame kleding cadeautips:

 1. Muts van merino wol voor baby’s
 2. Wollen salopette
 3. Noppies baby longsleeve
 4. Kitty Bonnet van het mooie duurzame merk Organic Zoo
 5. Schattige Beanie

Zelfgemaakt is ook duurzaam

En tenslotte, een zelfgemaakt cadeau geven is ook duurzaam! Iets waar je al je aandacht en liefde instopt is net zo speciaal als bovenstaande cadeautips (gekochte cadeaus). Misschien helpen deze blogs je in de goede richting voor een origineel zelfgemaakt cadeautje (of het nu voor grote of kleine mensen is):

 1. zelf een telefoonhoesje ontwerpen 
 2. verras de ander met een zelfgemaakte geurkaars
 3. een potje lippenbalsem is ook nooit mis!
 4. scoor een keukentje bij de kringloop en pimp deze, zoals Marlies hier deed
 5. een mooi Sintgedicht, met een beetje hulp, mag ook niet ontbreken

Tenslotte, een spelletje is ook nooit weg! Deze drie hieronder scoren altijd goed:

 

In dit blog staan affiliate linkjes. Wanneer je iets besteld via deze linkjes ontvang ik daar een klein procent commissie over. Je betaalt niets extra maar helpt mij deze site te onderhouden