Product Review,  Wonen

Hoera-brownies

Hoera voor vandaag!
Eindelijk weer een blog online.  Het zat er even niet in: bloggen. De afgelopen maand was het laatste staartje (hoop ik) van extreme  zwangerschapsmisselijkheid. Nu ben ik bijna 2 weken er alweer vanaf. En dat mag ook wel als je 18,5 week zwanger bent, toch? 

Ik had me zó voorgenomen deze zwangerschap trouw mijn tabletten te slikken, super gezond te eten en wat al niet meer. Maar dat liep anders. Als ik al trek had was ik blij dat ik er dat niet uit gooide. Overdag schipperde ik van ‘voel me niet zo’ tot ‘schat, kom je snel naar huis?’ Ik durfde op een gegeven moment de deur niet meer uit want stel dat ik onderweg zo beroerd werd? Niet echt een leuke periode om van je zwangerschap te genieten. Mijn online leven schoot er dan ook bij in.

Gelukkig is mijn energie (deels) weer terug. Ik schilderde een deur in de keuken en mijn moeder naaide een gordijntje. Hoera voor nesteldrang! En om te vieren dat de misselijkheid weg is bakte ik hoera-brownies. Gewoon heel simpel met een mix van dr. Oetker (dus da’s ook direct het recept hé mensen, niet te moeilijk doen!). De brownies snijd ik dan vaak in kleine stukjes en sinds kort heb ik daar toffe voorraadpot voor.

Jullie herinneren je vast nog wel mijn lucky vondst op de jaarmarkt in ons dorp vorig jaar. Ik gebruik elk laatje van de voorraad (hang) kast! Dus, meel, rijst, koffie, thee: alles is opgeborgen. Heel ouderwets, jammer dat er geen ‘koekjes’ op staan. Of brownies. Maar daar heb ik nu een nieuwe aanwinst voor, die overigens niet daarvoor is ontworpen. Alleen soms lopen de dingen anders, in je Grote en Kleine Leven.Je had het je zo bedacht en dan ga je toch links in plaats van rechts. Ja, dat dus een beetje de afgelopen maand en zo ook met deze voorraadpot. Prachtig vormgegeven door keramiek en kurk.

Deze pot is de Spoonless Voorraadpot en daar bewaar ik de brownies nu in. Door het kleine tuitje zou je natuurlijk ook rijst, erwten, couscous en dergelijke kunnen bewaren. Dat schenkt super makkelijk en je kunt precies schenken wat je nodig hebt. De pot is ontworpen door Murken Hansen Naast deze design voorraadpot vind je ook andere Design Voorraadpotten bij MisterDesign.

Menu is het merk waar de Spoonless voorraadpot onder valt. De pot is verkrijgbaar in 2 verschillende maten en door de tuit hoef je geen lepel (spoonless hé) te gebruiken. Nu is dat brownies sowieso erg lastig. Ik heb eens bekeken wat ik mis aan mijn hangkastje, tenslotte mis ik ook een laatje. Het vermicelli laatje is de ontbrekende factor, dus nadat de brownies opgesnoept zullen zijn zal ik de Spoonless eer aan doen om er vermicelli in te bewaren.