Wonen

Kringloopgeluk

Wat een heerlijke frisse regenachtige dag na al die dagen hitte. Goed voor de tuin, de dieren (de volkstuin, ook!) en even lekker fris starten. Vandaag een rommel-dag, we hadden een druk weekend en dus even bijtanken en weer opladen. Ik laat je mijn kringloopgeluk en recente marktplaats vondst zien. Het is ook de laatste dag dat je mee kunt doen met de winactie. Zie hier terug.

Mijn marktplaats magic was het vintage limonadekrat. Ik ging in eerste instantie op zoek naar een roze krat (ja, die van Zilverblauw ja) maar die waren onvindbaar ofwel onbetaalbaar. Sorry, 40,00 voor een kratje vind ik erg veel geld. Liever loop ik er dan tegenaan.

Toen kwam ik dit groene krat tegen, zowaar in Giessen zelf! Dat was boffen. De vorige eigenaar bood het langs te komen brengen. Nog eens boffen. Nu is het een mooi pronkstuk bovenop de gepimpte kast. Hier kun je de oorspronkelijke look van de kast zien. Wat een verschil hé? Deleren grepen kocht ik trouwens ook via marktplaats.

De andere vondsten deed ik afgelopen zaterdag op in de kringloop. Drie vaasjes in verschillende groentinten. Groen vind ik een mooie aanvulling op ons geel-wit-roze interieur. De combinatie zorgt voor veel vrolijkheid in huis.

Mijn tips voor een geslaagde kringloopmiddag of succesvolle ronde op marktplaats:

  • Bij marktplaats kan je selecteren op ‘omschrijving’, daardoor heb je snel alle resultaten
  • Geen goede of lichte foto’s bij de advertentie? Vraag altijd alsnog! Zo voorkom je een miskoop.
  • De duurdere kringloopwinkels zijn vaak de winkels die een groot pand hebben of een pinapparaat. Want dat kost beide meer geld. Houd daar rekening mee.
  • Advertenties die al langer op marktplaats staan: afdingen helpt, mensen zijn vooral blij dat ze eindelijk van het item af zijn na al die tijd.
  • Neem je tijd voor de kringloop. Soms vind je zomaar achter de schappen een mooie vondst.

    ​Welke toffe vondsten deed jij recent op in de kringloop of op marktplaats?