Buiten

Recept voor vlierbloesemlimonade

Zoals jullie weten deel ik een volkstuin met mijn buurvrouw Elly: Stelly’s garden. We hebben inmiddels een heuse facebookpagina (en 1001 plannen) en het eerste product is een feit! Elly maakte eerder deze week siroop van de vlierbloesemboom die op ons landje staat. Ik maakte er vandaag limonade van. 

In de siroop gaat altijd ongelooflijk veel suiker. De limonadeversie kun je ongeveer 3-4 dagen gekoeld bewaren. Op deze warme dagen is dat geen straf!

Wat heb je nodig:
– 2 biologische citroenen in schijven
– 3 liter kraanwater
– 30 schermen van de vlier
– 2 el suiker
Naar smaak voegde ik 4 takjes aardbeienmunt toe.

Controleer de schermen op insecten. Doe daarna alles in een grote pan en laat ongeveer een dagje in de koelkast trekken. Zeef daarna de limonade en doe deze in glazen flessen.

Mmm!
Dit recept staat ook in het boek ‘Hygge’ wat je kunt winnen. Doe hier mee.