Product Review,  Wonen

Relaxt thuiswerken

Het is vakantie en toch, ik ben aan het werk. Afgelopen zaterdag trouwden Danaé en Ruud en Matthias legde dat met film vast en ik met fotografie. Ik werk thuis en dat doe ik graag in stijl. Thuiswerken vergt wel wat oefening.

Als je net als ik ook thuiswerkt, zorg dan voor een fijne werkplek. Een opgeruimd bureau, aan de keukentafel of op de bank. Let op je rug en zithouding en zorg voor de nodige accessoires wanneer dit nodig blijkt. Zoals een kussen in je rug, een bureaustoel of als je geen RSI wilt een goed werkende muis en muismat.

Zoals deze: Vitra Elephant Pad Muismat is een handige hulp als je veel achter de computer zit. Ik gebruik eigenlijk altijd een muis want ik word gek van dat gescroll met het touchscreen, wat dan vervolgens niet goed werkt etc. etc. De muismat voor Vitra is ontworpen door Hella Jongerius Het werkt erg prettig, de muismat is van leer en in 2 kleuren beschikbaar. Grappige is dat Lewis steeds ‘pep pep’ roept als hij de olifant ziet. Natuurlijk heb je nog meer accessoires van Vitra.

Vitra Woonaccessoires zorgen voor een rustige werkomgeving. En mijn overige tips voor thuiswerken?
1) Werk door als je kindje slaapt. Knallen en gaan met die banaan!
2) Probeer afleiding te negeren. Dus zet je telefoon op stil of de wifi uit als dat kan. Zo kun je ook niet andere dingen gaan doen waarbij je zo een paar uur verder bent…
3) Verdeel je lange to do lijst in kortere lijstjes. Dat werkt sneller weg.
4) Verhoog je productie en motivatie door geregeld met andere ondernemers te sparren en af te spreken. Ik krijg vaak een mega boost!
5) Werk in een inspirerende omgeving.
6) Zorg voor het werken goed voor jezelf: neem de tijd om erna even de benen te strekken, een hapje te eten of je tweede kop koffie te halen
7) Zo nu en dan werk ik niet thuis maar gezellig bij een vriendin. Buiten de deur werk ik vrijwel nooit in een restaurant of zo. Dat klinkt wel hip maar mijn ervaring is dat ik vooral geld kwijt ben aan koffie en taartjes en continue wordt afgeleid. Herkenbaar? Niet doen dus! Werk liever hard door!