Product Review,  Wonen

Opgeruimd staat netjes met Trash

Design prullenbakken voor elk interieur

Ze zijn niet meer weg te denken in het huis van tegenwoordig. Al sinds de 19e eeuw toen de Fransen de vuilnisemmer uitvonden en begonnen met afval sorteren was de prullenbak (of vuilnisbak) een heel belangrijk onderdeel van het huishouden. Door de jaren heeft de prullenbak een transformatie ondergaan. Van zink, naar kunststof en van slechts een emmer naar stijlvolle ontwerpen die in elk interieur passen.

Zo ook de Trash Prullenbak ontworpen door Jasper Morrison voor designmerk Magis.

Jasper Morrison staat bekend om zijn out of the box denken en streeft ernaar om nuttige ontwerpen te bedenken die verantwoord design vertegenwoordigen. Hij houdt van een minimalistisch design en dan zit je bij Trash wel goed. De prullenbak is verkrijgbaar in 2 maten: 24x28x24cm en 30.5x26x30.5 cm. Ook heeft het ontwerp een handig sluitsysteem doordat je de zak makkelijk tussen de deksel en sluitring kunt klemmen. Zo blijft de zak goed op zijn plaats. Trash is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren: wit, zwart, oranje en taupe. Ik koos voor wit omdat ik dat nu eenmaal een fijne kleur vind en makkelijk te stylen.

En waar je ‘m kan laten? Overal! Op je werkplek zoals bij mij, in de keuken (wel sorteren!), op de babykamer… Eigenlijk kun je de prullenbak in elke ruimte wel kwijt.

Maar, als je iets anders met je prullenbak wilt dan heb ik nog enkele stylingtips voor je.

Gebruik de prullenbak voor je rollen cadeaupapier. Een ideale opberger voor je mooiste rollen inpakpapier. Weer eens wat anders dan een papieren zak.

Ook tof: de prullenbak stylen met een grote plant erin. Bijv. een varen of kleine palm plant. Daar leent de prullenbak zich uitstekend voor en je hebt er direct een plantenbak bij. Ik denk ook, afhankelijk van welke maat je hebt gekozen, dat een grote bos zonnebloemen of lelies het goed zouden doen in de prullenbak. Zoals je leest denk ik ook graag out of the box. Voorlopig gebruik ik de prullenbak op mijn werkplek met plezier waarvoor ‘ie bedoelt is. Ik streep graag lijstjes af en die verdwijnen nu mooi in dit stijlvolle exemplaar!

En waar je ‘m kan laten? Overal! Op je werkplek zoals bij mij, in de keuken (wel sorteren!), op de babykamer… Eigenlijk kun je de prullenbak in elke ruimte wel kwijt.

Dit bericht is in tot stand gebracht in samenwerking met Mister Design.