mieke's pluktuin
Uitjes & adressen

Mieke’s pluktuin

Het waren de dames van PRCHTG die ons aanzette voor een bezoekje naar Zaltbommel. Mieke’s pluktuin las ik op de site enthousiast aan Matthias voor. Die eerst wat tegensputterde om daar onze vrije zaterdagochtend te spenderen. ​

Zo gezegd zo gedaan, dus met een paar miezerige spatjes reden we naar Zaltbommel. We parkeerden de auto op het erf en ik kon mijn geluk niet op. Zo om de hoek! Boffen wij even (dames, bedankt!). Er moest geplukt worden.

Lewis sloeg het allemaal maar zo zo gade, want het was tenslotte zijn ochtendslaap wat nu mislukken zou. Matthias schoot enkele plaatjes terwijl ik ooh en aah riep en de ene leeuwenbek naar de andere in snoepkleuren stond te plukken. Er leek geen einde aan de prachtige bloemenpracht te komen.

Het resultaat mocht er zijn: 1 grote bos werd thuis verdeeld over 2 vazen. Daarna repten we ons naar Heusden want daar was een fijne brocante en antiekmarkt op het Burchtplein. Echt een van onze favoriete markten, veel aanbod en aardige standhouders. Ik scoorde er een vaas uit Frankrijk en daar moest natuurlijk bij thuiskomst een vaas worden gewisseld. ​

Ik heb begrepen dat de pluktuin 2 keer op een jaar een langere periode open is. In april ongeveer voor de tulpen. Daarna wordt het landje klaar gemaakt voor de zomerbloeiers. Dat zijn mijn favorieten.