Tips tegen droge lucht in huis
Droge lucht in huis, dat kennen we allemaal wel. Vooral nu in de koudere maanden de verwarming flink aanstaat. Een droge lucht merk je al snel aan een droge mond, droge keel, lucht wat rauwig voelt. Het is simpel te verhelpen gelukkig! In dit blog deel ik tips tegen een droge lucht.
Waar ik ook snel last van krijg bij een droge lucht is hoofdpijn. En daarop direct duizeligheid. Herken je dit? Droge lucht is goed tegen te gaan, met deze tips heb je het probleem zo verholpen.
Luchtvochtigheid binnenshuis
Vaak is de verwarming de veroorzaker van droge lucht in huis. De luchtvochtigheid daalt, er is dan te weinig waterdamp in de lucht. In de winter is het koud en is er automatisch een lagere waterdamp. Zodra de verwarming aangaat krijg je alleen maar meer droge lucht in huis wat zorgt voor die fysieke klachten. Maar ook voor meubels en houten vloeren en interieur items doet die droge lucht niet veel goed.
Luchtbevochtiger aanschaffen
Misschien heb je ze wel eens zien hangen bij oudere mensen thuis: bakjes water aan de verwarming. Ik heb er zelf ook eentje hangen. Deze helpen om de droge lucht tegen te gaan in de ruimte. Deze bevochtigers schaf je aan bij de meeste huishoudwinkels zoals BLOKKER e.d maar ook bij Dille & Kamille of via bouwmarkten.
Droge lucht tegengaan in huis
- zet de verwarming niet hoger dan 21 graden. Of, trek een dikke trui aan om kou tegen te gaan en pantoffels! In plaats van de verwarming direct een stuk hoger te zetten. Van de meeste truien en pantoffels ontstaan er geen gezondheidsklachten. Ook houd je zo het voor mede-huisgenoten aangenamer in plaats van vreselijk warm
- Schaf planten aan die positief zijn voor de luchtvochtigheid in huis. Zoals de goudpalm, bamboepalm of een ficus. Helemaal een trend van nu: een bananenplant aanschaffen. Deze is ook positief voor het binnenklimaat.
- Lucht altijd de badkamer goed. Zorg dat het raampje openstaat. Geen raam? Zet dan het rooster open.
- Koop een luchtbevochtiger: dit apparaat kunt u instellen op de ideale luchtvochtigheid. Gedurende de dag gaat de bevochtiger aan de slag om het meest ideale klimaat te bereiken. Er zijn drie soorten manieren om te luchtkwaliteit weer op orde te krijgen: met stoom, ultrasone nevelverspreiding en verdamping. Bovendien hebben veel luchtbevochtigers de optie om de lucht meteen te zuiveren.