Uitjes & adressen

Glamping in Nunspeet

Het is alweer eventjes geleden maar wat hebben we genoten van onze week vakantie op de hoge Veluwe. Onze eerste glamping ervaring waar ik jullie graag wat meer over vertel! Het is een hele dikke aanrader voor jonge gezinnen en vrijwel iedereen die tegen kamperen opziet. 

Compleet plaatje

Je rijdt naar de camping, de tent staat al en je kunt er zó in: klinkt het nog idealer? En wat voor een tent: een stevige safaritent met houten vlonder als vloer. Een bescheiden keukentje inclusief koelkast met vriesvak en tweepits gasstel. Van compleet servies, pannenset en diverse keukenaccessoires voorzien. Zoals een service pakket met theedoeken, afwasmiddel, vaatdoekjes etc. Er staat een tweepersoonsbed en twee losse boxsprings. Voor Fender stond er al een ledikantje klaar, ideaal als box. Daarnaast een kleine houten eettafel, 4 stoelen, genoeg kasten voor opbergruimte en buiten een buitenset en gezellige lichtslang. O ja, en voor de koude nachten is er een fijne kachel! Als je een kijkje in de tent wilt nemen, ga dan naar de website van Glamping Nunspeet. Hier staat een hele slideshow klaar!

Voor nog een beetje kampeer ervaring moesten we gewoon douchen en van het sanitair gebruiken op de camping. Camping de Witte Wieven is een hele nette, verzorgde camping. Er zijn veel speelmogelijkheden en door middel van muntjes kun je gebruik maken van het warme water. Clamping Nunspeet is een apart bedrijf wat grond pacht op campings waar ze hun safaritenten stallen.

Uitjes in en rond Nunspeet

We boften met het weer en zijn bijna elke dag er wel op uit geweest. In en rond Nunspeet is ontzettend veel te doen. Zoals Pluktuin het Platteland in Putten. Waar je naast het plukken van fruit en bloemen ook terecht kunt in de bomvolle winkel vol brocante, streekproducten en verse oogst. Adres: Engersteeg 14, Putten

Lewis proefde een braam
Bramen moeten nog rijpen
De uien hangen te drogen
Diverse bloemen te plukken

Elburg is ook een leuk stadje om te bezoeken. Een typische vestingstad met veel leuke winkels vol antiek en brocante. Zoals ‘Feest der herkenning’, goed betaalbaar en propvol mooie brocante stukken. Van servies, blikken tot andere huisraad en speelgoed. Het stadje is onwijs gezellig met alle oude straatjes. Veel kunst te zien, knusse hofjes en allerlei leuke winkeltjes vol specialiteiten en snuisterijen. Daarnaast genoeg terrasjes!

Ook erg leuk om te doen is de uitkijktoren te beklimmen die naast het bezoekerscentrum van Nunspeet staat. Loop daarna de kabouterroute met of zonder speurtocht (7,00). Een makkelijke route met vrolijke kabouters om de weg te wijzen. Adres: Plesmanlaan 2, Nunspeet

Een ander mooie route is die van het Verscholen Dorp. Hier zat een groep van 100 mensen ondergedoken in huizen die deels ondergronds waren gebouwd, tijdens de tweede wereldoorlog. Joden maar ook verzet strijders. Mensen uit Nunspeet kwamen hen met gevaar voor eigen leven eten brengen. Later werd het door de Duitsers ontdekt, velen van hen wisten te ontkomen maar niet allemaal. Zeven mensen werden doodgeschoten nadat ze hun eigen graf moesten graven. Het jongste slachtoffer was 6 jaar oud. Er is een monument, het dorp is deels nagebouwd en een groot bord met een stuk geschiedenis. Ik vond het erg indrukwekkend. De geschiedenis hierover is zeker de moeite waard om terug te lezen.

De camping zelf had ook genoeg te bieden. Zoals een zwembad, pony rijden, speeltuinen en springkussen.

Inpakken en wegwezen

En toen was de week alweer voorbij. Je pakt je eigen spullen in en je hoeft niet in te zitten over de tent. Met kamperen moet je in de gaten houden of het niet regent enzovoort. Super fijn dus dat dit niet hoeft! Ik zou glamping zeker aanraden, vooral voor jonge gezinnen die van gemak en comfort houden. En voor iedereen die kamperen nog een stapje te ver vindt.

Een super ervaring waar we met veel plezier op terug kijken!