ventilatierooster
Wonen

Waarom een ventilatierooster een goed idee is

Nu in corona tijden is het belang van een goed geventileerd huis groter dan ooit. Alleen al om het feit dat we minder snel ziek worden door goed geventileerde ruimtes. Zo lucht ik iedere dag de slaapkamers door een uur lang de ramen open te zetten. En s’nachts slapen we ook altijd met het raam op een kiertje en de roosters open. Maar als je thuis werkt momenteel dan is een ventilatierooster een goed idee en in dit blog leg ik uit waarom.

In de discussie over corona horen we steeds vaker de term aerosolen voorbijkomen. Eerst werd gedacht dat alleen de grote druppels die vrijkomen bij hoesten, niezen en spreken zorgen voor besmettingen. Deze grote druppels vallen snel en binnen 1,5 meter op de grond. Vandaar de anderhalve meter samenleving om dit te voorkomen.

Aerosolen zijn hele kleine druppeltjes die erg lang in de lucht kunnen blijven hangen, zeker als een ruimte slecht geventileerd is. De rol van aerosolen bij het overbrengen van het corona virus is inmiddels door experts en adviesorganen bevestigd. Het belang van goede ventilatie in publieke ruimtes is daarom ontzettend belangrijk. Een goed geventileerde ruimte is dus net zo van belang als voldoende afstand bewaren. Hand in hand!

Ventilatieroosters voor buiten

Ventilatieroosters voor buiten worden voornamelijk toegepast voor de toevoer en afvoer van lucht en zorgen zo voor natuurlijke ventilatie in uw woning. Over het design en de vormgeving van deze buitenroosters is goed nagedacht. Zo wordt er bij het maken van een ventilatierooster voor buiten rekening gehouden met bescherming tegen regeninslag en is er vaak een muggengaas ofwel vliegengaas aanwezig. Je hebt ontzettend veel keuze in de soort en stijl ventilatieroosters buiten.

Dit motiveert mij om na te denken over een ventilatierooster voor buiten:

  • nog gezonder leven. Door een ventilatierooster heb je betere luchtkwaliteit en dat heeft weer een positieve invloed op je gezondheid
  • onderhoudsvriendelijk. De meeste ventilatieroosters zijn super makkelijk in het schoon houden ervan. Even met de stofzuiger erover en klaar is Kees.
  • beter voor het milieu. Je bespaard met een ventilatierooster ook op je energiegebruik en daarnaast zorgt gezondere lucht voor vermindering van koolstofemissies. Win win!

Wat zou jou motiveren een ventilatierooster voor buiten aan te schaffen?