Wonen

Warme kleuren bij de eettafel

Sinds kort hebben wij onze eethoek omgegooid. Warme kleuren sieren nu het interieur. Door middel van passende kussens en een eettafelbankje hebben we een heel ander hoekje ervoor terug gekregen. Ik ben blij met het eindresultaat! 

Warme kleuren in je interieur

Al langer was ik de eigele kleur op de muur zat. En ik irriteerde me ook mateloos aan het rommeltje aan stoelen rond de eettafel. Plus, het rek wat aan de muur hing moest wat mij betreft een kwartslag draaien! Ik heb vreselijke nesteldrang momenteel en ja, ook de eethoek moest er aan geloven.

Trendkleuren van nu zijn terracotta, roest, bruin, roze tinten en okergeel. Warme, zonnige kleuren die voor een kleurrijk geheel zorgen en je woonruimte meer balans geven dan alleen lichte kleuren zonder contrast.

Matthias timmerde een bankje van sloophout. De muur is de rugleuning. Er zit geen opbergruimte in. De zitkussens erop komen van H&M Home. Hoe combineer je dan verder met sierkussens? Zo’n muur is tenslotte ook maar hard in je rug. Zelf heb ik een handige moeder die een aantal kussen hoezen wilde naaien voor me. De stofjes komen van een online stoffen design markt. Maar echt blij ben ik met het kussen met de warme kleur okergeel met heel subtiel een printje. Dit kussen is van het Zweedse merk KLIPPAN. Gemaakt van 100% katoen met zorg voor het milieu. Het zit heerlijk in de rug en is zeker niet te dik. Het veert iets terug wat aangenaam aan voelt. Het kussen is ook nog eens diervriendelijk geproduceerd en wordt met een binnenkussen geleverd.

Kussen KLIPPAN

DIY eettafelbank

Gele kussens

Okergeel is echt mijn lievelings. Deze kleur past erg goed bij de rest van het warme interieur. Houd jij ook zo van gele kussens? Een geel sierkussen, één of meerdere, geven echt een vrolijke sfeer in je interieur. Lichtgele kussens houden je interieur zomers en fris. Warm gele kussens houden het zonnig en diep. Kortom, je kunt er alle kanten mee op. Zelf houd ik van mooi diep contrast en wat dat betreft zitten de muurkleur en okergeel dan direct goed.

Ik liet de kleurtinten terug komen in de woonaccessoires rondom de eethoek. Op het rek boven de kussens een recente vondst: het oude blikje. Ook in de poster van Dille & Kamille komen gele en warme tinten terug. Al met al een super geslaagde match deze metamorfose!

Deze blogpost is in samenwerking met ookinhetpaars.nl Een webshop voor unieke kussens en plaids.