kerstvakantie
Uitjes & adressen

5 x Coronaproof uitje in de kerstvakantie

De kerstvakantie staat bijna voor de deur! De goedheiligman het land uit gezwaaid, de boom in huis is versierd en de menu’s voor de feestdagen bedacht. En hoewel het andere dagen dan voorgaande jaren zullen wezen, zie ik uit naar kleine uitstapjes in de kerstvakantie. Natuurlijk wel Corona proof!

Voor iedereen zal het dit jaar een andere kerst worden, dat staat vast. Gek genoeg vind ik voor onszelf niet veel veranderen als het op de kerstdagen aankomt. Wij deden al familie om en om het jaar, zodat we altijd een kerstdag voor ons eigen gezin hebben. Maar ik zal het wel missen, de gezellige kerstmarkten en open horeca. Laten we dus maar stil staan bij wat er nog wel kan en lukt!

Coronaproof naar de bioscoop

Waarschijnlijk ben je net als ik al een tijdje door alle maatregelen niet meer naar de film geweest? Dan is een bezoekje aan de bioscoop extra leuk, en helemaal met kinderen. Even erop uit! In de bioscoop draait misschien nu niet heel veel maar wel erg leuke kinderfilms:

  • De Familie Claus
  • Big Foot Family
  • Cats & Dogs
  • Misfit 2 de Finale

Mondkapjes in de ruimte waar meerdere mensen zich bewegen zijn wel verplicht, maar zodra je neerploft op je stoel voor het grote doek niet meer. Tip: schaf een duurzaam mondkapje aan, zoals een wasbare. Deze zijn niet-medisch.

Verlichte kersttuinen en huizen bekijken

Nu veel mensen thuiswerken is ook de verkoop gestegen van kerstdecoratie en tuinverlichting. Hier in de nabij gelegen dorpen zijn heuse wedstrijden georganiseerd wie de mooiste verlichte tuin heeft! En hoe tof is het dan om samen met je kind(eren) er s’avonds (desnoods in pyjama’s op de achterbank onder een dekentje) op ‘safari’ te gaan? Stap in de auto en rijd een rondje, na afloop warme chocomel en een kerstkransje en dan tandenpoetsen en naar bed. Ik weet zeker dat ze deze toffe herinnering niet snel zullen vergeten!

Enne, zelf natuurlijk ook mee doen! In ons dorp wordt er na het succesvolle berenjacht een kerstroute georganiseerd voor de kindjes met op sommige plekken extra knusse elementen zoals koek en zopie, een vuurkorf e.d . Hartstikke gezellig en simpel om zelf te organiseren:

  1. Maak een besloten facebookgroep aan die wel gevonden kan worden
  2. Deel onder elk dorp in de gemeente de opgegeven adressen van mensen die mee willen doen
  3. Zorg dat je initiatief zoveel mogelijk word gedeeld
  4. Voeg een datum toe voor de route
  5. Voeg eventueel een kleurplaat of bingo met prijsjes toe

Winterwandeling met OERR voor het hele gezin

De natuur is gratis en onbeperkt beschikbaar! Natuurmonumenten heeft mooie routes op hun website voor echte winterwandelingen. Heerlijk om in de kerstvakantie erop uit te gaan met allemaal. Wie weet spotten jullie nog herten? Na afloop een chocomel-to go bij het bezoekerscentrum.

Handig, bij elke route staat ook aangegeven of het kinderwagen-proof is! Maar ook aan te raden vind ik een geschikte draagdoek of draagzak voor de allerkleinsten tot maximaal peuter leeftijd. Hoef je ook geen kofferbak vol aan kinderwagen mee te sjouwen.

Ook erg leuk: samen direct natuur schatten verzamelen voor op de seizoenstafel.

Binnen en buitenspeeltuinen

Helemaal niets mis mee de kinderen even ‘uit te laten’ in de speeltuin. En voor de meeste binnenspeeltuinen is het nu verplicht om een tijdsblok te reserveren. Het voordeel? Geen hysterische drukte en ook een goed excuus om na 2 uur uitzitten met je kroost te kunnen melden dat de tijd ECHT om is.

Bij mooi weer kun je natuurlijk ook gewoon een leuke buiten speeltuin opzoeken. Wanneer er alleen take-away horeca open is kun je deze direct steunen met een warme koffie of chocomel, of neem je eigen eten en drinken mee natuurlijk. Een fijn dik plaid erbij om op te zitten en daar is je winterse picknick!

15 leukste binnenspeeltuinen staan handig vermeld in dit blog.

Winters Madurodam in de kerstvakantie

Met duizenden schitterende lichtjes is familiepark Madurodam deze winter extra sfeervol. Doe de winterspeurtocht en ontdek de mooiste plekjes. Het park staat vol met winterse gezelligheid. Schaatsers op de grachten, versierde gevels, kerstmarkten op pleintjes, en zelfs de Elfstedentocht. Geniet ondertussen van de winterse lekkernijen verkrijgbaar bij de afhaalpunten. Neem een heerlijke kom snert, glühwein of een oliebol. (Bron: ANWB)

Ook lezen: erop uit naar het bomenmuseum in Doorn

En: wandelen in de Biesbosch

In dit blog staan affiliate linkjes. Wanneer je iets besteld via deze linkjes ontvang ik daar een klein procent commissie over. Je betaalt niets extra maar helpt mij deze site te onderhouden

 

Reacties uitgeschakeld voor 5 x Coronaproof uitje in de kerstvakantie