Uitjes & adressen

Wandelen in de Werkendamse Biesbosch

Skip je kerkdienst of zondagochtendontbijt en ga straks op zonnige herfstochtenden eens lekker erop uit! De laarzen (of Nikes) aan, de koffie en taart nuttig je in het fraai ingerichte Biesbosch restaurant en laat je verrassen door het educatieve pad (en korte route, fijn voor korte beentjes). 
Zo’n ochtend streepten we vandaag af.
De dauwdruppels nog op de bloemen, slechts 20 minuten rijden van onze woonplaats: maar man o man, wat een plaatje die Biesbosch! Je kunt natuurlijk ook gaan voor een rondvaart, de fiets of kano maar wij pakten de benenwagen.
kind

Het restaurant zou openen om 11.00. Soms nemen we koffie mee en soms laten we ons verrassen. Verrassen kwam er zeker van. Maar eerst lekker wandelen. Ouders, let op: de paden zijn niet heel breed en als het water hoog staat loop je bijna gelijk. Kleine koters aan de binnenkant graag.

Na elke bocht waren we benieuwd wat we dan weer zouden ontdekken. Het bijenhuis (niet echt bewoond), de wilgentuin, een enorme bloemrijk veldje, bruggetjes over het water (ook hier, niet heel kindvriendelijk voor kleintjes maar vooruit), een flinke bos wilgentenen opgestapeld of weer een prachtig paadje. Het is een erg leuke route voor ouders en kids. Je doet er ongeveer een minuut of 25 over.

Ja, en dan moet de buik worden gelaafd. Toch? 🙂
Je stapt zo het Biesbosch museum in, wat is duurzaam is vorm gegeven door Studio Marco Vermeulen. Niet voor niets won het complex meerdere prijzen voor het prachtige design!Binnen kun je terecht voor het paviljoen, een kleine giftshop, de binnen-vijver mét vissen (Lewis vond dat reuze, dat snap je), het restaurant fraai vormgegeven, de filmzaal en educatieve zalen. Ook kun je er kaartjes kopen voor de rondvaartboot. Last but not least, je kunt er trouwen! Of zakelijke afspraken houden. Voor ieder wat wils dus.

Voor een cappuccino, gewone koffie, een ietwat bescheiden appelsap, grote taartpunt carrotcake en flinke brownie betaalden we 14,00. Niet goedkoop maar ook zeker niet te zuinig qua grootte. Er zijn kinderstoelen aanwezig.

Adres: De Hilweg 2, 4251 MT Werkendam