Kids blog

Binnenkijken in een naturel babykamer

De babykamer is inmiddels alweer een tijdje af! De jongens slapen ook alweer een paar dagen samen op hun nieuwe kamer. De babykamer is naturel geworden met een roest, oud roze en okergeel palet. Het enige wat nog mist is een kinderkledingkast. 

Het kamertje bevindt zich aan de achterkant van het huis. Dat is de kleinste slaapkamer maar voor een baby natuurlijk niet erg. Eerst zal Jente nog een tijdje bij ons op de slaapkamer slapen, in de co-sleeper. Wel zo prettig. Het verschonen e.d doen we op de babykamer gezellig. Ik had een rustig palet in gedachten met roest tinten, een vleugje oker, veel vintage en naturel hout. Zo is het ook geworden!

Babykamer op budget

Ik vind het altijd weer een uitdaging om met een klein budget een tof kamertje tevoorschijn te toveren. Dat past ook bij ons. We maken en bedenken liever zelf leuke projectjes. Zoals het kledingrek. Gewoon een tak uit het bos halen. De jongens vonden het leuk om mee te zoeken. De tak thuis geschuurd en geschaafd, aan twee touwen opgehangen en klaar. De hangertjes zijn van HEMA. De eerste pakjes en broekjes hingen er direct al! Recent schreef ik een blog over duurzame babykleding online shoppen. Misschien heb je iets aan mijn tips?

IKEA hack in de babykamer

De bekende kruidenrekjes van IKEA kwamen hier ook voorbij. Als boekenrekje bij het bedje van marktplaats. En als handig rekje boven de commode. Wat de kamer nog wel mist is een kinderkledingkast. Nu zullen alle setjes kleding onderin de commode worden gelegd. Niet echt handig! Een kinderkledingkast is toch wel een must voor iedere kinderkamer.

Muurstickers van Studio Iris van Tricht

Op marktplaats vond ik een dorp verderop een mooie gratis vintage stoel. Daarboven komen nog hangplantjes. Bij het bedje komt nog een bedhemeltje. Het roestbruine huisje is van H&M Home. De schoentjes erin komen van the Grocery Store. Al met al is de babykamer erg klein. Haast geen ruimte voor een kast. Voorlopig maken we op het verschonen en de slaapjes overdag nog niet veel gebruik van het kamertje maar dat zal in de toekomst toch gaan veranderen. Dan maar eens kijken naar een geschikte kinderkledingkast die aan wensen en opbergmogelijkheden voldoet!