allesreiniger
Zero Waste Leven

Zelf allesreiniger maken

Terug van weggeweest. In de rubriek DIY op donderdag leg ik uit hoe jij zelf makkelijk schoonmaakproducten en wat al niet meer kunt maken. Vandaag is dat allesreiniger. Deze spray is hier thuis super populair voor zo ongeveer … alles! In dit blog vertel ik je hoe makkelijk dat gaat.

Allesreiniger is hier super geliefd. We zijn fan van het merk Marcel’s Green Soap, die op natuurlijke basis veilige en goede schoonmaakproducten produceert. Het is ook nog eens een Nederlands bedrijf wat ik tof vind om te steunen en ook geen lange co2 weg hoeft af te leggen voordat het bij mij in het keukenkastje staat. Maar, ik houd ook van zelf maken en inmiddels heb ik dus mijn eigen allesreiniger in huis.

Manlief let niet altijd op mijn groene journey dus die komt nog wel eens met een chemische variant thuis. Werkt als een malle maar wist je dat het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen gelijk staat aan een pakje roken per dag? Bron: Een Vandaag

Natuurlijk schoonmaakmiddel maken

Dit product maak je eenvoudig zelf. De meeste tijd van het maken zit ‘m in het wachten. Ik heb de allesreiniger goed getest op het schoonhouden van de kookplaat en die bleef schoon. Nu spray ik ‘m voor ongeveer alles.

citroen

Dit heb je nodig:

  • grote sprayflacon met spuitdop
  • medium glazen pot met deksel (bijv. van HAK)
  • 1 biologische citroen
  • natuurazijn
  • 2 handen munt
  • schaartje
  • zeef

En zo maak je het:

Pel de citroen en bewaar de schillen onderin de pot. Knip de munt fijn en doe deze bovenop de citroenschillen. Giet de azijn erover tot de pot vol zit, doe nu de deksel erop. Laat de pot 1,5 week staan en schud zo nu en dan stevig.

Na 1,5 week zeef je de inhoud over in de sprayflacon en klaar is je allesreiniger! Tip: maak op tijd je volgende ‘lading’zodat je nooit zonder zit.

Meer lezen in deze rubriek? In de categorie Lifestyle kun je heel veel recepten vinden. Leer bijvoorbeeld hoe je zelf deodorant kunt maken, lippenbalsem of lavendelzalf. Gebruik de zoekfunctie op mijn website. Succes!

munt

fles munt

allesreiniger