eenvoudig duurzaam wonen
Wonen

Boekreview: Eenvoudig duurzaam bouwen

Heb jij al jaren de droom om een energieneutraal huis te bouwen? Dan is een leidraad wel handig. Ik mocht het boek ‘Eenvoudig Duurzaam Bouwen’ voor jullie reviewen. Dit boek is geschreven door Atty van den Brake en Theo Smidt. Die laatste is ervaringsdeskundige en energieadviseur. Hij heeft daardoor een lekkere praktische aanpak.

Theo Smidt heeft een totaal concept ontwikkeld om je woning volledig energieneutraal te bouwen.  Dit deed hij door zijn ideeën te onderzoeken, te experimenteren, meten en waar nodig te verbeteren. Dan sta je stil bij de volgende 6 duurzame keuzes:

  • Kies bij voorkeur voor houtskeletbouw
  • Isoleer maximaal
  • Wek je eigen energie op
  • Verwarm elektrisch
  • Bouw dampopen en ventileer goed
  • Houd het simpel

(tekst gaat verder onder foto)

Eenvoudig duurzaam wonen

Volledig bouwconcept voor energieneutrale woning

De kern van het bouwconcept is dat je zonder warmtepomp (wat mij erg aansprak) de garantie hebt om met minimale aanpassingen een duurzaam en comfortabel huis te bouwen of te bewonen, geheel energieneutraal.

Het boek oogt leesbaar en hip en dat is het taaltechnisch ook. Door de illustraties tussendoor en vlotte vormgeving pak je het boek er gemakkelijk bij. Het zijn geen ellenlange teksten maar het is voor een leek nog best taai qua technische stof en inhoud. Ook wanneer je niet van plan bent om te verhuizen is dit toch een goed boek om als leidraad te gebruiken voor duurzame aanpassingen van je woning. Het boek biedt kaders en tips om zelf aan de slag te gaan. Wanneer je een nieuwe woning volgens dit concept wilt, zou ik adviseren om de auteurs te benaderen voor de begeleiding ervan.

Conclusie: een groot pluspunt aan dit boek vind ik de inzichten die worden gegeven vanuit een totaal eigen visie. Dit boek is een must have voor mensen die graag een eigen woning zo duurzaam mogelijk willen bewonen of bouwen! Of dit nou nieuwbouw is of een al bestaande woning die gerenoveerd moet worden, dit boek helpt je goed op weg!

Bestel hier het boek ‘Eenvoudig Duurzaam Bouwen’

 

Dit artikel is een samenwerking.

eenvoudig duurzaam wonen