Wonen

De voordelen van een hoogpolig vloerkleed

Hoogpolig voelt heel zacht en warm aan de voeten. Daarbij zijn er meer voordelen aan een hoogpolig vloerkleed. Denk aan isolatie, geluidsdemping en natuurlijk warmtewinning! In dit blog leg ik meer uit over dit stukje duurzaam wonen. 

In ons oude huis uit 1965 is de boel niet echt bijster goed geïsoleerd. Mijn man heeft de zolder zelf gedaan, en we hebben het geluk dat er bijna overal dubbel glas is in geplaatst. Op de keuken na dan. En dat merk je! Het trekt in huis. Als je niet direct het budget hebt voor slimme grote isolatie investeringen dan kun je gelukkig heel goed uit de voeten met kleine, slimme keuzes. Zoals een hoogpolig vloerkleed.

Duurzaam wonen met een hoogpolig vloerkleed

Een hoogpolig vloerkleed houdt namelijk warmte vast. Je hebt dus warme voetjes maar ook warmte winning. Daardoor hoef je het ook niet hoog op te stoken. Hier kun je dus echt op besparen! Natuurlijk is een hoogpolig vloerkleed ook nog eens heerlijk zacht voor de (blote) voetjes. Ik vind het nu in de koudere maanden s’ochtends beneden erg frisjes en omdat onze zoontjes meestal vroeg wakker zijn vaak nog veel te fris! Maar met dit vloerkleed is dat opgelost. Je kunt kiezen voor 1 kleed in huis of meerdere vloerkleden.

Een hoogpolig kleed zorgt ook voor geluidsdemping. Door de zachte laag op het laminaat kaatst het geluid minder snel. Dat doet wonderen voor mijn twee gehorige vriendjes die het liefste (al mag dat niet) heen en weer rennen en stampen door de kamer. Daarbij nodigt het ook weer uit om daar te spelen, lekker warm en knus! Een instant sfeermaker dus en een must-have voor je interieur en zithoek. Ik koos voor deze warme kleur groen en trendy ruit. Het past goed bij de vele planten die we in huis hebben, de groene leren kuipstoel van de kringloop en het terracotta kleurtje op de muur en kast. De bank zal volgend jaar vernieuwd worden dus daar heb ik iets minder rekening mee gehouden maar deze olijfkleur gaat goed samen met antraciet zoals je kunt zien op de sfeerbeelden.

(tekst loopt verder onder afbeeldingen)

Ruim aanbod hoogpolige vloerkleden bij OTTO

Mocht ik je nou enthousiast hebben gemaakt voor een hoogpolig vloerkleed, neem dan eens een kijkje bij online warenhuis OTTO. Hier hebben ze ruime keus en aanbod in allerlei trendy vloerkleden. Met prints, effen, vintage look of juist liever wol…Je kunt alle kanten op! Echt een aanrader!

Wij thuis zijn in elk geval erg blij met onze keuze. Toen onlangs onze radiator stuk ging was ik maar wat blij dat we er warmpjes bij zaten!

Ook lezen: isolatietips voor een aangenaam warmer huis