Wonen

Foto’s op kurk

Foto’s aan de muur maken een huis persoonlijk. Je zou denken dat ik dat als fotograaf wel door zou voeren thuis. Nou ja, niet helemaal dus. Er zijn wel heel veel foto’s maar de meeste staan op stick of zijn ingeplakt. Des te leuker om nu aan de wand weer een toffe collage te hebben!

Fotocollage op kurk

Deze fotocollage is uitgeprint op … kurk! Een heel duurzaam product dus. De kurken collage plak je eenvoudig op de muur en ja, dat zit goed vast hoor. Ik wilde het later nog even testen maar kreeg de collage maar lastig van de muur af. Gelukkig zit ‘ie op de goede plek. Deze wanddecoratie op kurk vind ik naast het duurzame aspect ook nog eens heel uniek.

Maar, wat is er nog meer zo duurzaam aan de fotofabriek? Hier geven ze uitgebreid uitleg over maar ik zet voor jullie een beknopte samenvatting neer:

  • op geen enkele manier chemische stoffen in de productie van fotoboeken of andere fotoproducten want Fotofabriek maakt gebruik van de digitale techniek.
  • verder werken ze veel samen met toeleveranciers uit Nederland en bij voorkeur uit de regio om ook op deze manier de CO2-uitstoot zoveel mogelijk te beperken.
  • ook kun je ervoor kiezen om je bestelling bij een pick-up point op te halen.
  • ze werken samen met een leverancier die duurzame karton verpakkingen levert. Dit is gerecycled materiaal.
  • Bij de afwerking van fotoboeken wordt PET-laminaat gebruikt waardoor er minder krassen op de fotoboeken komen en deze steviger zijn. Zo wordt het aantal boeken dat beschadigd is en dus weggegooid wordt een stuk minder. Er is geen schadelijk polypropyleen in de boeken te vinden.
  • Fotofabriek maakt gebruik van FSC gecertificeerd papier voor haar producten.
  • Restmateriaal wordt hergebruikt. Voorbeelden zijn overgebleven kurk en plastic. Plastic wordt gesmolen en vervolgens wordt er een nieuwproduct van gemaakt. Restafval minimaliseren we zoveel mogelijk. Bron: Duurzaamheid fotofabriek

Wat ik ook sterk vind is de oproep onderaan om als je tips hebt, contact op te nemen. Supergoed bezig dus Fotofabriek!

En, dan nu het eind resultaat: bij de collage koos ik voor foto’s van mijn instagram. Natuurlijk een foto van iedereen dus ook van Max! Om het trappengat wat op te leuken koos ik voor een plekje hier. Elke keer als we er langs lopen blijven we er even naar kijken.

(Foto’s gemaakt met mijn telefoon, mijn camera is uitgeleend)