lippenbalsem maken
DIY

Zelf lippenbalsem maken

De herfst komt eraan. Schrale lippen zijn hier geen uitzondering. In dit blog leer je hoe je zelf je lippenbalsem kunt maken. Het is super makkelijk, je moet er alleen wel een paar ingrediënten voor in huis halen.

Oh, voor ik verder ga: ik geef 2 zelfgemaakte lippenbalsem potjes weg! Wil je kans maken? Het enige wat je hoeft te doen is onder dit blog te reageren (je krijgt 1 potje thuisgestuurd).

De meeste lippenbalsem bevat vaseline. Het is een bijproduct van aardolie en daarmee niet per se natuurlijk. Daarnaast, alles wat ik zelf kan maken voor een natuurlijk product heb ik liever dan producten waar troep en meuk in zitten. Weet je nog, het lesje etiketten lezen?

lippenbalsem maken

Wat heb je nodig: 

  • 1 eetlepel bijenwas (te koop bij o.a Allesvoorjeolie.nl, de Tuinen, Natural Heroes)
  • 1 eetlepel shea butter (te koop bij o.a Allesvoorjeolie.nl, de Tuinen, Natural Heroes)
  • 1 eetlepel kokosolie (te koop bij o.a Allesvoorjeolie.nl, de Tuinen, Natural Heroes)
  • paar druppels essentiële olie die je lekker vindt
  • potje

Verwarm de was, boter en olie (niet de essentiële olie) au bain marie. Blijf erbij en blijf roeren tot alles vloeibaar is. Verdeel daarna over het potje (of meerdere potjes) en druppel de essentiële olie erin. Laat daarna stollen! Klaar is je lippenbalsem. Leuk om zelf te maken en een ander cadeau te doen!

Goede merken EO die je kunt gebruiken (100% natuurlijk): olie van de Levensboom, olie van de Weldaad, Young Living, Edens Garden, Doterra. Heb je meer tips? Let me know!

lippenbalsem maken

 

 

9 reacties