Lifestyle

5 x duurzame groene kerstcadeaus

Sinterklaas is weer het land uitgezwaaid en jawel, Kerstmis staat voor de deur. Misschien voor jou wel een feest waar je de cadeaus bij uitdeelt. In dit blog inspireer ik graag voor duurzame groene cadeaus. 

Groene, duurzame cadeaus zijn misschien wel meer trend dan ooit. Want we hebben allemaal ons mond vol over het klimaat. Wel, daarin mis ik vaak gezond verstand en zie ik veel massahysterie. Ik denk niet dat dat laatste echt nodig is. We dragen allemaal ons steentje bij en het belangrijkste is daarin het vertrouwen dat het goed gaat komen. Persoonlijk geloof ik in een liefdevolle God die alles in Zijn hand heeft! Er is een plan B en dat is een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Tot die dag doe ik uiteraard mijn best om een goede rentmeester voor deze aardkloot te zijn. Genoeg gepreek! Maar dit wilde ik even gezegd hebben.

Cadeau 1: doe je zelf een etherische olie gift set cadeau! Etherische olietjes zijn nog eens duurzaam. De olietjes zijn voor zoveel verschillende dingen in te zetten. Van brandwond tot allesreiniger. Ditch en switch! Ik heb daarvoor een heel handig e-book ontwikkeld die je via de site kunt kopen (rechts in beeld). Doordat je steeds maar hele kleine beetjes gebruikt gaat alles superlang mee. Ook koop je geen chemische schoonmaakmiddelen meer maar maak je je eigen producten. Win win!

Cadeau 2: ideaal voor dat groene voornemen voor het nieuwe jaar. Een koffiebeker voor op je lange wandelingen natuurlijk! Ik schreef al eerder over deze recent nieuwe duurzame koffiebeker, de B O cup.

Cadeau 3: wat ik ieder graag doe is geld doneren aan een goed doel. En dan niet zo’n mega doel waarvan je weet dat het geld in 99% van de gevallen NIET bij de mensen zelf terecht komt die het echt nodig hebben. Dat is ook lange termijn denken (en duurzaam dus). Twee doelen die ik zelf enorm bewonder zijn:

No Name Kitchen

MiGreat 

Natuurlijk kun je zelf ook vast een goed doel bedenken.

Cadeau 4: de grootste vervuiler voor het klimaat is nog altijd de kledingindustrie. Zelf koop ik al jaren bewust tweedehands voor mijzelf en de kinderen. (Op enkele kledingstukken daargelaten want er zijn altijd uitzondering!) Via Vinted, de kringloopwinkel, kleding boetieks of via vriendinnen en zussen scoor ik de leukste setjes. Doe daarom elkaar eens een kledingbon van een tweedehands aanbieder cadeau! Maak er gelijk een gezellige dag van samen, zp’n herinnering gaat vast veel langer mee!

Cadeau 5: foto’s op kurk. Een ander duurzaam cadeau is iets voor aan de muur! Over verschillende soorten foto’s heb ik al eerder geschreven. Het materiaal kurk is ontzettend duurzaam. Lees maar eens terug in dit blog 

Reacties uitgeschakeld voor 5 x duurzame groene kerstcadeaus