Wonen

Een gezellige zithoek

Het heeft eventjes geduurd (een interieur moet groeien!) maar onze zithoek is eindelijk écht af. Waarom dit zo mijn favoriete hoekje is kun je binnenkort op Een Goed Verhaal lezen. Vandaag laat ik jullie de zithoek en de nieuwe salontafel zien en hoe we alles bij elkaar hebben gevonden. 

Design salontafel

De ronde zelfgemaakte salontafel siert op veel foto’s op mijn instagram feed. Maar hoe leuk die ook is, erg praktisch niet! Te klein en daarbij, als Fender er met zijn volle gewicht op leunt vooral erg onveilig. Kwamen er vrienden over de vloer dan moest er altijd iets bij worden geschoven. Niet handig! Bij MisterDesign heb je ruim aanbod van design bijzettafels. Wij kozen voor bijzettafel Thin van Ethnicraft .

Deze Ethnicraft Thin bijzettafel vind ik zo ontzettend mooi! Het tijdloze design, het lichtgewicht en toch stevig genoeg, het eikenhouten blad en het feit dat ‘ie naast mooi ook nog eens groot genoeg is. Groot genoeg voor borrelhapjes, drankjes én een kaarsje erbij! Ik kan niet direct terugvinden welke designer de tafel heeft ontworpen, Ethnicraft kent meerdere designers. We zijn er in elk geval superblij mee! De tafel die je hier zit is 50x50x35 cm. De combinatie van roestvrijstaal en hout is ook nog eens een perfect duurzame keus voor wie duurzaam wonen en leven belangrijk vindt. Je kunt ook gaan voor een grotere afmetingen en of je in plaats van eiken, teakhout wilt. Bij MisterDesign geven ze gericht en goed advies over het onderhoud van de tafel.

En het ronde zelfgemaakte tafeltje? Die bewaren we gewoon hoor! Voor in de tuin maar ook om het grote houten dienblad in te zetten. Zoals in dit blog met de Bulky theepot van MUUTO.

Gratis bank via marktplaats

Onze bank was een gratis vondst via marktplaats, slechts een dorp verderop! Ik zag de advertentie en regelde direct de logistiek. Was er iets mis mee? Nou nee. De eigenaresse had zin in een andere bank en of deze vandaag nog weg kon. Geen probleem! Ik heb ook vaak zin in een ander interieur, maar geen zin in de kosten 😉 Gratisj! I like.

De kussens erop zijn een mix van H&M Home, de kringloop en HEMA. Ik heb ze al heel lang en verwissel zelden van hoes. Wandhanger van Huize87 maar wacht eens, dit kun je allemaal binnenkort lezen op de blog van Mirjam! Schrijf je je ook in voor haar nieuwsbrief? Allemaal leuk nieuws en hier en daar een toffe winactie exclusief voor jou!

Den Bosch op canvas is nog steeds favoriet. Wist je dat hier ook een vestiging van MisterDesign zit? De rieten vakken zijn van IKEA en ruilde ik met een vriendin. Ik vind riet heel mooi uitkomen in onze witte woonkamer. De groene kuipstoel is een kringloopvondst, die hebben we al vanaf verkeringstijd. De lamp is van MUUTO en het rek van Ferm Living. Ik schreef al eerder over het rek maar we hebben het hier in de woonkamer op de andere wijze gebruikt.

 

2 reacties