Wonen

Tegelverf in de badkamer aanbrengen

Op Instagram deelde ik vandaag een foto van tegelverf in de badkamer. Ik kreeg zoveel vragen over het aanbrengen van tegelverf in de badkamer dat ik er maar een heldere blog over heb geschreven met alle informatie. Ik zal nog eens een blogje plaatsen van het eindresultaat straks.

De badkamer is echt het lelijke eendje van ons huis. Het zat in de lift om deze te verbouwen dit jaar maar met de komst van mini in hopelijk eind juli, schuiven we dat nog even uit. Daarom een tussenoplossing: we pimpen de badkamer gewoon!

Tegelverf in de badkamer 

De beste tip die ik je kan meegeven is: bespaar niet op tegelverf. Kies een goed merk want het is een tijdrovend klusje. In de volgende stappen leg ik uit hoe je tegelverf aanbrengt.

Voor de douche waar het warme water op komt heb je een tegelverf nodig die daar bestendig voor is. Voor het tegel gedeelte bij de wasbak is dat niet nodig en hebben we dus ‘gewone’ tegelverf gebruikt. Het vergt wel wat voorbereiding.

Dit heb je nodig:

  • tegelverf
  • grondverf waarin 2 componenten zitten
  • rollers
  • zachte doeken (voor stofvrij en vetvrij maken vooraf)
  • schuurpapier

Dit onderstaande stappenplan is voor de tegelverf waar ook warm water komt. De tegelverf die wij kochten is van Alabastine Warmwaterbestendige tegelverf

Stappenplan tegelverf in de badkamer 

  1. Maak het tegel oppervlakte stof en vetvrij
  2. Hardnekkig vuil op de tegels moet je even eraf schuren met schuurpapier
  3. Je hebt 2 componenten nodig voor de grondverf. Deze voeg je samen (gebruiksaanwijzing staat op de pot) en breng je aan. Het heeft enige tijd nodig om te drogen maar er mag ook maar maximale tijd tussen zitten voor het aflakken.
  4. Daarna breng je de lak aan.

Tenslotte laat je de tegelverf goed drogen.

De tegelverf die geen grondverf nodig heeft en dus niet geschikt is voor warm water, hebben wij gekocht van HISTOR. Veel mensen maken de fout om geen warmwaterbestendige tegelverf te gebruiken in de badkamer gedeeltes waar dat moet. Het is zonde van het geld en de moeite die je erin steekt.

Tip: gebruik een roller voor een zo’n glad mogelijk resultaat.

Voor overige (muur) gedeelten in de badkamer waar geen tegels zaten hebben we weerbestendige verf gebruikt van HISTOR. Wil je de badkamer weren van schimmels? Gebruik dan op de tegels geen agressieve schoonmaakmiddelen. Een spuitfles met een beetje schoonmaakazijn en water voldoet.

In dit blog staan affiliate linkjes. Wanneer je iets besteld via deze linkjes ontvang ik daar een klein procent commissie over. Je betaalt niets extra maar helpt mij deze site te onderhouden