vega maaltijdsalade
Meat Free Monday

Vegetarische maaltijdsalade met witte punt radijs

Zoek je inspiratie om lekker vegetarisch te koken? Dan is deze maaltijdsalade een topper. Voor groot en klein. Want we smulden allemaal van deze volle salade als avondeten. Het recept komt van de supermarkt maar ik paste het deels aan. 

Niets is lekkerder dan verse groente op je bord. Ik kan ook niet wachten op alle oogst straks van de moestuin. Een vriendin bracht witte puntradijsjes voor me mee, die moesten natuurlijk geproefd worden! Ze lijken qua smaak op de gewone, bekende radijs maar zijn een stuk minder bitter. Radijs is een super makkelijke groente in de tuin.

Al een tijdje waren we het vegetarische een beetje uit het oog verloren. Terwijl ik altijd de boodschappen inkoop! Dus ik ben weer gestart met een vlees en visloos weekmenu en dan met de recepten erbij. Dat kookt soms net wat smaakvoller dan wat je zelf bedenkt. Zeker Lewis kan het meeste wat ik maak niet waarderen dus ik hoop zo wel!

Deze salade is in elk geval geschikt als avondeten. Ook lekker als lunch of mee op een picknick. We aten er ook een eitje bij, van de kippen van mijn vriendin. Vers, vriendelijk en biologisch! Daar heb ik dan ook geen moeite mee.

Dit heb je nog voor 4 personen:

  • 450 gram krieltjes met her en der schil
  • 4 eetlepels soja yoghurt
  • 1 eetlepel Limburgse mosterd
  • beetje zout
  • beetje peper
  • beetje venkelzaad
  • 250 gram sla melange
  • hand vol witte punt radijsjes
  • hand vol walnoten
  • 10 feta blokjes of een plantaardig alternatief
  • 4 appels in kleine blokjes gesneden (mag met schil)
  • 2 avocado’s
  • 2 el olie
  • schaal

En zo maak je deze lekkere vegetarische maaltijdsalade

  1. Bak de krieltjes tot ze goudbruin en knapperig zijn in een klein beetje kokosolie of olijfolie
  2. Voeg ondertussen de appeltjes toe in de schaal en roer hier de yoghurt door
  3. Mix ook de sla er door heen en snijd daarna de avocado in niet al te dikke repen
  4. Grill de avocado tot ze een beetje bruin zijn
  5. Maak de dressing af met de kruiden, het zout en de mosterd en voeg direct de feta toe
  6. Hussel alles goed door elkaar
  7. Verkruimel de walnoten en roer deze door de salade
  8. Verdeel de repen avocado
  9. Snijd de radijs in kleine ringen en strooi deze er bovenop
  10. Als de aardappeltjes klaar zijn kun je deze op je bord naast de salade scheppen

Eet smakelijk!

Lees ook:

Recept rijk gevulde pompoensoep

Recept snijbiet quiche

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *